top of page

Folk i korps

307282733_508550257941178_4453750358732859333_n.jpg
Folk i korps: Welcome

Folk i korps er en ny produksjon som Elvebyen messingkvartett presenterer for første gang høsten 2022. Dette består av instruksjon, formidling og konsertframføring av norsk musikkhistorie i samarbeid med skolekorps. Målet er å spre kunnskap om historie og repertoar fra norsk korpshistorie og militærmusikk. Dette er viktig del av norsk musikkhistorie som er i ferd med å gå tapt, vi vil sette søkelys på repertoaret og gjøre det tilgjengelig for dagens unge.  

Musikken er arrangert for skolekorps og messingkvartett av Bente Illevold og det framføres repertoar der alle spiller sammen, kun Elvebyen messingkvartett og kun skolekorpset.  Konserten sys sammen av historieformidling og anekdoter. Det er spesialtilpassede stemmer for alle nivåer i skolekorpset, også for junior- og aspirantkorps.


Hver produksjon består av en helg med intenst musikalsk arbeid som ender ut i en konsert søndag ettermiddag. Skolekorpset får tilsendt notematerialet i forkant der det er ønskelig. Det arbeides i ensembler, instrumentalgrupper og tutti i løpet av helgen. Alle musikerne i Elvebyen messingkvartett har lang fartstid som pedagoger og dirigenter på forskjellige nivå, og opplegget tilrettelegges etter hvert korps sitt ambisjonsnivå.

Folk i korps: Tekst

Tilbakemeldinger fra deltakere

Folk i korps: Anmeldelser

Tilde var veldig fornøyd med seminaret i helga 👏👏🎺

Ingebjørg Skjold Knutsen, foresatt i Grinde skulemusikkorps

Folk i korps: Video

2023

6. oktober - 8. oktober

Workshop og konsert for skolekorpsmusikanter i Viken fylke

Viken

Folk i korps: Liste

2022

14. oktober -
16. oktober

Åssiden skolemusikk

Drammen

30. september -
2. oktober

Grinde skulemusikkorps sammen med Sveio skulekorps

Tysvær

Folk i korps: Liste
bottom of page