top of page
Foto: Luis Calm Vidal

Den vesle bygda som glømte at det var jul

Alf Prøysens «Den vesle bygda som glømte at det var jul» tilhører våre mest kjente og kjære julefortellinger. I 2020 kom Elvebyen messingkvartett på ideen om å lage en ny versjon av fortellingen, med ny og moderne musikk. Totningen og komponist David Sætre Hveem fikk oppdraget om å tonesette fortellingen. Resultatet har blitt en 40 minutters familieforestilling som passer for alle barn opp til 12 år. Produksjonen vil også være interessant for amatørmusikere og ungdom som spiller i korps.

Musikerne er selv historiefortellere og skuespillere, og musikken følger fortellingens dramaturgi på mesterlig vis. Her får du møte telefondamer, glemske raringer og ikke minst følge en juleinnspurt du sent vil glemme! Og blir det virkelig jul i den vesle bygda i år? Kom på forestilling og finn ut selv!

Elvebyen messingkvartett ønsker å formidle norsk musikk til barn og unge. Ved å kombinere samarbeid med unge fremadstormende komponister og «glemte» kulturskatter skaper vi nye uttrykk til kjente historier. I fortellingen om den vesle bygda har komponisten vektlagt visuell og klanglig variasjon, og skapt et unikt musikalsk univers på siden av hva vi kjenner som tradisjonelt for messingkvartetten.

bottom of page