top of page
Elvebyen messingkvartett4524 Stor.jpeg

Dugurdskvila

Elvebyen messingkvartett har latt seg inspirere av tradisjonsmåltidet dugurd som fra gammelt av ble servert mellom ni og elleve. Måltidet ble gjerne fulgt av en deilig hvil før man ga seg i kast med resten av arbeidsdagen med fornyet styrke.

En vakker konsert med gode arrangementer og dyktige musikere. Trivelige Prøysentekster som skaper en fin ramme omkring kjente og kjære viser, fremført av en kvartett som leverer på høyt nivå.

Marte Bergsland, Lier bibliotek

I Dugurdskvila tilbyr Elvebyen messingkvartett et pusterom fra hverdagen. Vi inviterer til en konsert hvor du kan nyte nistepakka og kaffekoppen fulgt av Alf Prøysens velkjente viser og et utvalg av hans rikholdige produksjon av Lørdagsstubber. I disse skildret Prøysen sin samtid på underfundig vis, og tekstene sto på trykk i Arbeiderbladet gjennom hele 1960- og 70- tallet. Lørdagsstubbene kretser rundt hverdagslige hendelser og temaer som lar seg grunne ved og som underholder også i dag.


Prøysens viser er arrangert og tilpasset messingkvartett av ensemblets eufonist, Bente Illevold. Arrangementene speiler tekstenes stemninger og ensemblets unike og varierte klangmuligheter- her får du messingspill som byr på et bredt spekter av uttrykk.

Produksjonen varer i 45 minutter og gjør den velegnet for institusjoner, kulturhus, grendehus og uterom nær deg. Vårt mål med konserten er å gi publikum fornyet energi til resten av dagens gjøremål.

Og selv om dugurdskvila utgjør den moderne lunsjen, nytes den like godt til ettermidags- og kveldstid!

Alle videoer
Se nå
bottom of page